آیا می دانید دلیل استفاده توپ قرمز روی سیم برق چیست?

 

کاربرد توپ قرمز روی سیم برق,دلیل استفاده از توپ قرمز روی سیم برق

این توپ های قرمز به دلیل رنگشان هم در شب قابل رویت هستند و هم در روز

 

شاید دیده باشید که روی سیم های برق بین دکل های برق بیرون شهرها یک گوی مانند توپ قرمزی بزرگ دیده می شود و با خود می گویید که این توپ های قرمز چیست با ما همراه شوید تا بفهمید چرا این توپ های قرمز روی سیم های برق نصب شده است.

توپ های قرمز روی سیم های برق چیست؟

شاید دیده باشید که روی سیم های برق بین دکل های برق بیرون شهرها یک گوی مانند توپ قرمزی بزرگ دیده می شود و با خود می گویید که این توپ های قرمز چیست با ما همراه شوید تا بفهمید چرا این توپ های قرمز روی سیم های برق نصب شده است.

 

علت گذاشتن و نصب کردن این توپ های قرمز روی سیم های برق این است که بالگردها و گلایدرها این توپ های قرمز را ببینند و به این سیم های برق برخورد نکند و هم دکل برق را واژگون نکنند و هم به بالگرد یا گلایدر آسیب نرسد.

 

این توپ های قرمز چون رنگشان قرمز و روشن است هم در شب قابل رویت هستند و هم در روز؛ پس رنگ قرمز این توپ ها بی دلیل نیست رنگ این توپ ها مانند شبرنگی می ماند که رفتگرها بر روی لباس شان دارند تا در تاریکی شب خودروها به آن صدمه نزنند.

 

به علاوه با افزایش یا کاهش پیدا کردن درجه ی حرارت طول این سیم های برق افزایش یا کاهش می یابد؛ این توپ های قرمز با داشتن فنری درون خود طول کابل را در یک جهت افزایش یا کاهش می دهند.

 

برای تغییر فرکانس همسانی (رزونانس) برای جلوگیری از پارگی سیم نیز این توپ ها/گوی های قرمز مورد استفاده قرار می گیرند. اگر تا حالا دقت کرده باشید اگر به سر یک دریل یک میله با طول مشخص وصل کنیم با افزایش دور چرخش دریل به قسمت خاصی از میله نیرو وارد می شود. این توپ های قرمز نیز همین کار را انجام می دهند و در مقابل باد از وارد شدن مستقیم نیرو به یک نقطه جلوگیری می کنند و باعث می شوند که نیرو در یک نقطه متمرکز نشود.

 

اصلی ترین وظیفه توپ های قرمز که در میان کابل های برق وجود دارند چیست؟

از یک مهندس مکانیک انتظار می رود در پاسخ خودش نگوید برای جلوگیری از برخورد اجسام پرنده (هلی کوپتر یا هواپیما). نگوید برای جلوگیری از کاهش و افزایش طول کابل انتظار می رود اولین کلمه ای که به زبونش می آورد ارتعاش خارجی کابل باشد.

 

ارتعاش خارجی چیست؟ با حضور نیروی خارجی یا محرک مجموع ارتعاش انجام می گیرد و فرکانس ارتعاشی با فرکانس عامل خارجی برابر خواهد بود.

 

در ذهن داشته باشید اگر فرکانس عامل خارجی با فرکانس طبیعی برابری کند حالت تشدید روزونانس اتفاق می افتد. (مثال: اگر در داخل خودروی پیکان نشسته باشید در سرعت 80 ماشین شروع به لرزیدن می کند اگر سرعت را کاهش یا افزایش دهیم این لرزش خود به خود از بین می رود.)

 

چگونه این ارتعاش به وجود می آید؟

سیم استوانه ای را در نظر بگیرید حال جریان حول یک استوانه را تجسم کنید اگر جریان سیال (هوا) افزایش یابد نقطه جدایش در این سیم ایجاد خواهد شد که این جریان های گردابی ایجاد شده پشت سر سیم باعث ارتعاش سیم خواهند شد اگر این ارتعاش از بین نرود در صورت سستی، دکل ها را از جای خودش در می آورد یا اینکه کابل را پاره می کند (در ضمن این پدیده در فرکانس خاصی نسبت به سیم ایجاد می شود (اگر فرکانس عامل خارجی با فرکانس طبیعی برابری کند)

 

بنابراین برای تغییر فرکانس همسانی (رزونانس) برای جلوگیری از پارگی سیم از این گوی ها استفاده می شود.

 

جنس این گوی ها معمولا از فایبر گلس بوده که با رزین پلی استر روکش شده، سپس با ژل مخصوص پوشیده شده و رنگ می شود، وزن آن معمولا کمتر از ۷ کیلو گرم و قطر آن ۶۰ سانتیمتر است.



 

نخاع، عامل اصلی راست یا چپ دست بودن انسان...  

دانشمندان مدت زمان طولانی است که با معمای چپ یا راست دست بودن افراد درگیر بوده اند،‌ معمایی که هنوز به خوبی درک نشده اما دست کم منشا آن به مغز انسان ربط داده شده‌ است.

 

کنترل حرکت دست و پاها,عامل راست یا چپ دست بودن

عوامل محیطی می توانند فعالیت ژن ها را در یک سمت از نخاع نسبت به سمت دیگر افزایش دهند

 

اکنون نتایج بررسی های جدید نشان می دهد تنها مغز در تعیین چپ یا راست دست بودن افراد تاثیر ندارد، و نخاع نیز نقش بسیار مهمی در این موضوع به عهده دارد. گروهی بین المللی از زیست روانشناسان از دانشگاه رور در بوخوم آلمان نشان داده اند که فعالیت های ژنتیکی در نخاع چنین نامتقارن است و می تواند به برتری دست چپ یا راست نوزاد منجر شود. به بیانی دیگر در صورتی که این نتایج درست باشند، روند برتری دست در انسان پیش از آنکه مغز تشکیل شود آغاز می شود.

 

تصاویر فراصوتی که در دهه ۱۹۸۰ ثبت شده‌اند نشان می دهند برتری دست در دوران جنین از هفته هشتم بارداری آغاز می شود و در هفته دهم به راحتی قابل تشخیص است. این تحقیق همچنین نشان داد جنین ها در هفته سیزدهم تمایل خود را در مکیدن انگشت دست راست یا چپ نشان می دهند. از آنجایی که حرکات دست و بازو در کنترل قشر حرکتی در مغز است، دانشمندان همواره به دنبال بروز ژنتیکی نامتقارن درون این قشر و دیگر بخش های مغز بوده اند تا بتوانند دلیل برتری دست را توضیح دهند.

 

اما در دوران جنین قشر حرکتی هنوز فعال نشده و یا به نخاع متصل نیست، به بیانی دیگر، زمانی که اولین نشانه های ترجیح دست در جنین ظهور می‌کند، نخاع هنوز اتصالی با مغز ایجاد نکرده است. همین موضوع باعث شد دانشمندان در نخاع به دنبال منشا این رویداد باشند. با بررسی بروز ژنتیکی در نخاع پنج جنین هشت تا ۱۲ هفته‌ای، محققان توانستند تفاوت هایی را میان ژن هایی که در راست یا چپ نخاع بروز یافته اند را در هفته هشتم ردیابی کنند. این تفاوت ها در بخش هایی از نخاع دیده می‌شد که کنترل حرکت دست ها و پاها را به عهده دارد.

 

محققان همچنین به بررسی عامل نامتقارنی فعالیت ژن در نخاع پرداخته و دریافتند عوامل محیطی بر این موضوع تاثیر بسزایی دارند. به بیانی دیگر فرا ژنتیک (عوامل خارجی یا محیطی که باعث روشن یا خاموش شدن ژن‌ها می‌شود) و عوامل محیطی می توانند فعالیت ژن ها را در یک سمت از نخاع نسبت به سمت دیگر افزایش دهند و در نتیجه جنین استفاده از یک دست را به دست دیگر ترجیح می دهد.

 

مطلب ویرایش شده از منابع:


 بخش علمی بیتوته

 parsine.com

mhamshahrionline.ir

 sciencealert.com

chegane.com